Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

1161 kilós tök nyerte meg a kaliforniai versenyt, új rekord is született

Egy minnesotai kertész hétfőn új amerikai rekordot állított fel a legnehezebb tök kategóriában, miután egy 1161 kilogrammos tököt sikerült termesztenie.

Fotó: Unsplash/Kostiantyn Vierkieiev
Epic

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egészen hihetetlen, de a minnesotai Anoka városában élő Travis Gienger egy döbbenetes rekordot állított fel, mellyel csont nélkül meg is nyerte az Észak-Kaliforniába évente megrendezésre kerülő tökversenyt.

Gienger a győzelem kihirdetése után úgy fogalmazott: Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

„Minnesotában nagyszerű az év közepe, ám a tavasz a mi vidékünkön, nagyon, de nagyon kemény. Úgyhogy ezt igazából nem is lehetne megcsinálni Minnesotában. Ez olyan, mintha a Tour de France-ot egykerekű biciklin nyernéd meg. Tudod, csak reménykedni lehet, de hát sikerült”

– utalva a rekordsúlyú tökre.

Az AP beszámolója szerint Gienger 35 órán át utazott a tökkel, hogy kiderüljön, fáradtságos munkája meghozza-e a gyümölcsét a 49. Tök Világbajnokságon. A kertész viccesen hozzátette,

„Azt hiszed, hogy hóviharban nehéz vezetni? Próbálj meg egy ilyet elvezetni!”

Giengernek nem ez az első tökversenye, ugyanis 2020-ban is ő nyerte meg a megmérettetést, a múlt héten pedig felállította az új amerikai rekordot, ezzel megelőzve a korábbi bajnok, 1158 kilogrammos tököt. A legnehezebb tök világrekordját azonban még mindig egy olaszországi termelő tartja, aki 2021-ben egy 1226 kilogrammos tököt termesztett.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.