1.7 milliárd dollárt költ az USA a koronavírus variánsaival szembeni harcra

Washington, 2021. február 24. Joe Biden amerikai elnök (j) Kamala Harris alelnök társaságában virtuálisan tanácskozik Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a washingtoni Fehér Házban 2021. február 23-án. Biden és Trudeau megállapodott abban, hogy a két ország közös erővel lép fel Kína károsnak ítélt törekvéseivel szemben és a klímaváltozás enyhítése érdekében. MTI/EPA/The New York Times/Pool/Pete Marovich
not image

Kornis Vivien

2021.április.16 - 22:14

1.7 milliárd dollárt különít el az Egyesült Államok kormánya a koronavírus különböző variánsaival szembeni harc támogatására.

Biden kormánya pénteken jelentette be, hogy 1.7 milliárd dollárt csoportosít át a koronavírus variánsai elleni harcra, hiszen a vírusnak újabb és újabb halálosabb és fertőzőbb mutációi jönnek létre.

A Washington Post tudósítása szerint a költségvetéstől azt várják, hogy a variánsokat könnyebben és gyorsabban fogják felismeri, megfigyelés alatt tartani és enyhíteni a jövőben. 

Elsősorban a genomszekvenálást és a különböző innovációk támogatását finanszírozhatják az összegből, illetve létrehoznak hat epidemiológiai kutatóközpont, és fejlesztik a nemzeti bioinformatikai infrastruktúrát. 

A világjárvány ezen kritikus szakaszában az új források segítenek abban, hogy az államok és a Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ megkapják a szükséges támogatást a veszélyes variánsok elleni küzdelemhez, valamint a vírus terjedésének lassításához

– közölte Carole Johnson, a Fehér Ház koronavírus-tesztelésért felelős koordinátora.