Kiszivárgott két titkos záradék a Barca zsenijének szerződéséből, érdekes részletek

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. szeptember 19. - 09:00

Ansu Fati mindenképpen a Barcelona játékosa marad, a katalánok nagyon okosan kötötték meg a korábbi szerződésüket a játékossal, miközben két fontos záradékot is beleírtak a kontraktusba.

A Barcelona két évvel ezelőtt december 4-én jelentette be, hogy Fati 2022-ig hosszabbított, mellette egy további hosszabbítási opcióval további két szezonra. A záradék összege akkor átmenetileg 170 millióra emelkedett, ami 400 millióra ugrott az első csapat játékosaként.

A két opcionális évről nem árultak el részleteket, de a SPORT kiderítette, hogy van két nagyon fontos záradék a szerződésben, ami megnyugvást jelent a katalánoknak, és szinte lehetetlen elveszíteniük a sztárjukat.

A Barca ettől független békés módon szeretne megegyezni Jorge Mendessel, Fati sztárügynökével, ami nem lesz nehéz, mert mind a két fél elégedett és ugyanazt szeretnék. A klub egyértelművé tette a játékos számára, hogy nélkülözhetetlen értéket jelent, és Messi 10-es mezszámának átadásával komoly gesztust mutattak erre vonatkozólag.

A tárgyalások folyamatban vannak, és jó mederben haladnak. A spanyolok nem akarták elsietni a dolgot, miután az elmúlt egy évben Fati összesen négy operáción esett át a súlyos sérülése miatt, de most már minden rendben van vele, így a tárgyalások is felgyorsulhatnak.

A következő hetekben valószínűleg pont kerül az ügy végére, köszönhetően annak a két záradéknak is, amiről a SPORT számolt be. Az egyik ilyen zárdaék lehetővé teszi, hogy a Barcelona egyoldalú módon hosszabbítson Fatival 2024. június 30-ig, amennyiben ezt legkésőbb 2022. június 15-ig jelzik számára.

A második záradék szerint legkésőbb 2020. október 31-ig kifizetik a játékosnak azt az 55 000 eurós összeget, amivel megtarthatják a fentebb említett opciójukat, miszerint egyoldalú módon hosszabbítanak vele.

A Barca legnagyobb csillaga majdnem a Real Madridhoz szerződött

A Barca már átutalta ezt a szerény összeget Fati számára, így nincs más hátra, minthogy jövő június közepéig megegyezzenek egymással, anélkül hogy a Barca érvényesítse az első záradékát. Érdekesség, hogy korábban Messi bátyja intézte Fati ügyeit, akit a sztárügynök váltott, és ebből állítólag vita alakult ki az argentin legenda és a fiatal játékos között.

A katalánok nem szeretnének élni az első záradékkal, mert arra koncentrálnak, hogy közös megegyezésre jussanak, továbbra is idilli legyen a hangulat közöttük. Érdekes lesz látni, hogy végül mekkora fizetéssel győzik meg a tinédzsert, mert a világ egyik legnagyobb tehetsége, ám az anyagi helyzetük mégis nagyon szűkös.