Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

Világrekord küszöbén áll a sátoraljaújhelyi híd

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. január 20. - 10:15

A híd akár világrekorder is lehet a 700 méter hosszával.

A Nemzeti Összetartozás Hídjának építése elkezdődött, a tervek szerint 2023-ra már el is készülhet, 700 méteres hosszúságával pedig világrekorderré válik majd.

Soron kívül Gyurcsány Trianonról: A magyar nemzet egy részének halála

Szamosvölgyi Péter, sátoraljaújhelyi polgármester elmondta, hogy a közbeszerzés már lezajlott, kiválasztották a híd kivitelezőjét és át is adták az építőknek a munkaterületet, ahol Várhegyet és Szárhegyet 80 méter magasan fogja összekötni a híd, középső részére pedig üvegpadlót terveztek.

A Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg a négymilliárd forintos beruházás, mellyel 2024-ig majdnem 150 milliárd forintnyi forrást tud biztosítani az infrastruktúra, a turisztikai szolgáltatások és településfejlesztések megvalósítására – derül ki a VG cikkéből.

Ez a gyalogoshíd teljes mértékben önkormányzati projektnek számít, melynek fenntartását a város magára vállalta, továbbá a Zemplén Kalandpark részét is képezi majd, továbbá fontos szerepet játszik abban is, hogy Tokaj számára több munkahelyet teremtsen és növelje a népességmegtartási lehetőségeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.