Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

Verstappen rádióüzenete mindent elmond Leclerc kiesését követően (videó)

Fotó: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzõje, miután a védõfalba ütközött a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíján a Le Castellet-i Paul Ricard pályán 2022. július 24-én. MTI/EPA/AP pool/Eric Gaillard
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A szurkolók közül nagyon sokan örültek Charles Leclerc kiesésének, addig a második fő érintett egyáltalán nem, és ezt hallani lehetett a hangján.

Pokolian jó versenyzők vannak odakint a pályán a Forma-1-ben, öröm nézni, hogy ennyire erős az új generáció, amiben rengeteg a potenciál. Max Verstappen és Charles Leclerc is ezt bizonyítja, de rajtuk kívül is vannak még páran.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

George Russell is abszolúte ide sorolható, akárcsak Lando Norris, de egyelőre nem ülnek olyan autóban, amivel a világbajnoki címért lehetne menni. Russell esetében ez furcsán hangozhat a Mercedes tarolása után, de szerencsétlenségére épp akkor kapta meg a lehetőséget a németektől, amikor visszaestek a harmadik helyre.

A Francia Nagydíj azonban jól jött ki számukra, amihez Leclerc kiesése is kellett. A monacói versenyző boldogabb volt, mint valaha az Osztrák Nagydíjon, most pedig a pokolban érezhette magát.

Egészen hihetetlen, hogy milyen szerencsétlen idén, és immáron tetemes a hátránya. Ez a 170 pont nem túl sok Verstappen 233 egységéhez képest. Még mindig van hátra „pár” futam, szóval lesz idő javítani, de lehetséges, ez már nem fért bele.

F1 2022: Leclerc durva ordibálása a kiesését követően a Francia Nagydíjon (videó)

Verstappen azonnal megkérdezte a csapatát, rendben van-e a társa, amikor látta, Leclerc beleállt a falba, Sőt, még káromkodott is, mert szívesen csatázott volna a Ferrari versenyzőjével. Egy nagyon szép jelenet a hollandtól, aki ismét megmutatta, mekkora sportember.