Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,435 $

Sokkal jobb lesz az android és iPhone-készülékek közötti üzenetküldés

Hamarosan az Apple is alkalmazza az RCS-protokollt, vagyis az android és iPhone-készülékek közötti üzenetküldés is jobb lesz – száműzve az SMS/MMS-t.

Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, az iMessage üzenetküldés kizárólag az Apple készülékek között működik, más platformok irányába nem lehet vele üzeneteket küldeni. A cég korábban nem volt hajlandó elfogadni az RCS (Rich Communication Services) protokollt, és a már elavult SMS/MMS üzenetküldést használva különbözteti meg az androidos telefonokat az iMessage-üzenetek színeivel.

Az RCS-t még 2008-ban hívta életre az iparági szereplőket összefogó GSM Szövetség (GSMA), amelynek célja az volt, hogy létrehozzanak egy olyan kommunikációs protokollt, mely felváltja az elavult, nem hatékony és nem biztonságos SMS-t. Soron kívül Végre elvonul az eső, vasárnap már több helyen is előbukkan a nap

2019-ben pedig létrejött az RCS Chat, mely már a legtöbb androidos mobil között elérhető, s az Apple saját termékeibe is be lehetne építeni, a cég viszont nem akarta ez. Most azonban úgy tűnik, meggondolták magukat ebből a szempontból.

Ugyanis az Apple egy váratlan húzással bejelentette, hogy maga is alkalmazni fogja az RCS-t, melyet egy szoftverfrissítéssel, valamikor 2024-ben vezetnek be. Ezzel pedig egy sor, az iMessage-hez hasonló funkció lesz majd elérhető az androidos és az Apple-készülékek között folytatott üzenetküldés során (pl. „látta” jelzés, a képek és videók jó minőségben és biztonságosan lesznek küldhetők).

A HVG a 9to5Mac-re hivatkozva azt írja, a cég ugyanakkor nem számolja fel az iMessage-et, és nem is az üzenetküldő platformjukat nyitja majd meg – valamilyen formában, attól függetlenül fogja bevezetni azt. Illetve megerősítették, hogy az Apple közösen fog dolgozni a jövőben a GSMA tagjaival a protokoll továbbfejlesztése céljából, egyéb részleteket viszont egyelőre nem árultak el.