Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Máris megtalálta a chiptilalom kiskapuját az Nvidia

Alig egy hónappal a korlátozó szabályozás után már piacra is dobják az új termékcsaládot.

Fotó: illusztráció | unsplash
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról korábban írtunk, az USA kormánya komoly szankciókat vezetett be a kínai chipexport kapcsán, minek következményeképp az Nvidia nem szállíthatott volna többet a legmodernebb mikroprocesszoraiból a hatalmas bevételt jelentő piacra.

A kínai felvásárlást leginkább a mesterséges intelligencia fejlesztése generálja, és bár az Nvidia korábban úgy nyilatkozott, hogy a szigorítás nem lesz komoly hatással a pénzügyi eredményeikre, most mégis úgy tűnik, hogy megtalálták azt a kiskaput, amivel megkerülhetik a szigorítást. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Az ezermilliárd dollárra taksált cégóriás ugyanis a hírek szerint egy új sorozatot fejlesztett ki, ami megfelel a hamarosan életbe lépő szabályozásnak, és amely rövidesen sorozatgyártásba is kerülhet.

Mint a Cybernews beszámolt róla, a HGX H20, L20 PCle és L2 PCle nevű, a kínai piacra szánt chip a világ egyik legfejlettebbjének számító H100-at váltja, és szintén a mesterséges intelligencia kapcsán lesz fontos szerepe.

Az még nem derült ki, hogy pontosan miként játsszák ki a szabályozást, ám várhatóan már novemberben bejelenti a cég, hogy mikor érkezik az új terméksorozat. Az Nvidia mellett több gyártó is hasonló lépésekre készült, az Intel is az új engedélyezési követelményeknek megfelelő chipeket készül piacra dobni.