Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Sok ezer ukrajnai menekült választja Magyarországot, rengetegen jönnek

Fotó: Romos ház előtt egy nő a kelet-ukrajnai Luhanszki területen fekvő Liszicsanszk ellen végrehajtott orosz légitámadás után, 2022. június 16-án. MTI/AP/Efrem Lukackij
not image

Takács Petra

2022. június 24. - 23:40

Nincs olyan nap, amikor ne érkezne több ezer ukrán menekült Magyarországra.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7085 ember lépett be csütörtökön Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül 6292-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-vel.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

 A beléptetettek közül a rendőrség 250 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

 Vonattal 27 ember, köztük tíz gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre csütörtökön – tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte pénteken a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel közösen segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

(MTI)