Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Megint kikapott az Újpest, kiestek a Magyar Kupából a Paks ellen

A Paks egy hosszabbításban lőtt büntetővel ejthette volna ki a Magyar Kupából az Újpestet, de akkor még Banai nagyot védett.

Fotó: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Ezek nem az Újpest napjai, még Mészöly Gézával sem, aki súlyos büntetést kapott. Nem sokkal később, a hivatalos ítéletet követően a fővárosi klub reagált az MLSZ döntésére, mely miatt a klub edzője már a Paks elleni kupameccsen sem lehetett ott a kispadon. Helyette odafentről figyelte az eseményeket a televízió segítségével, így nehéz volt hatással lennie a játékra.

Nem a legjobb hangulatban hangolhattak a Magyar Kupára az újpestiek, miután a Ferencváros ellen egy igen súlyos, 5-0-s vereségbe futottak bele. Ez egy újabb történelmi mélypont volt a kiesés elől menekülő csapat számára, akik egyvalaminek örülhetnek, a tulajdonosváltásnak, illetve Mészöly visszatérésének. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az Újpest ezúttal is hazai pályán játszhatott, ezúttal a listavezető Paks ellen, akiknek már messze nehezebb dolguk volt, mint a Fradinak. Ettől függetlenül rajtuk sem látszott, hogy mindent kiadtak volna magukból, és idő előtt eldönthették volna a találkozó sorsát, mégsem tették. A hazai csapat egy igen gyenge első félidőt tudhatott maga mögött, de csak 1 gólt kaptak, amit Skribek szerzett a 21. percben.

Rögtön, a második félidő elején Radosevics lőtt egy pazar gólt, amivel egyenlített az Újpest, és sokkal jobban játszottak a folytatásban. Ezután sokáig nem történt változás, majd a hosszabbítás alatt egy hosszabb VAR-ozást követően büntetőt ítélt a játékvezető az Újpesttel szemben, amit Marco Rossi szövetségi kapitány a nézőtérről nézhetett végig.

Ezzel óriási lehetőséget kapott a Paks arra, hogy továbbjusson, ám nem éltek vele, Banai nagyot védett, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás, mint korábban a Debrecen-Fercenváros kupameccsen, amit a Fradi nyert meg. A hosszabbítás 110. percében született a mindent eldöntő gól, amit a csereként beállt Böde hozott össze Könyvessel, aki okosan passzolt a hálóba, mely a Paks továbbjutását jelentette. Még az is belefért, hogy az utolsó percekben Könyvest kiállították egy teljesen felesleges és súlyos szabálytalanság miatt.