Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Reagált az Újpest FC Mészöly eltiltása kapcsán, elfogadhatatlannak tartják a döntést

A klub fellebbez, és mint írták, a „végsőkig hajlandó elmenni” az igazság érdekében.

Miskolc, 2024. február 11. Mészöly Géza, az Újpest FC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - Újpest FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahogy arról beszámoltunk, az Újpest FC nemrégiben kinevezett edzője, Mészöly Géza 1+2 hónapos eltiltást kapott a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, amiért a DVTK elleni mérkőzést követő sajtótájékoztatón olyan kifejezést használt az egyik játékosára, ami miatt fegyelmi eljárást indítottak ellene.

A döntést követően a klub hivatalos közlemény adott ki, melyben kiemelik, hogy a csütörtöki határozatot elfogadhatatlannak tartják, és azon a véleményen vannak, hogy Mészöly nem követett el szabálysértést, a büntetést pedig aránytalannak vélik – olvasható az Újpest FC honlapján. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Az MLSZ döntése értelmében Mészöly már a Paks elleni kupamérkőzésen sem lehet ott a kispadon, edzéseket azonban addig is tarthat, míg le nem telik az egy hónapra szóló eltiltás, melyet két további hónapnyi felfüggesztett követ. Az Újpest FC szerint a Paks elleni mérkőzés alapjaiban határozza meg a klub szezonját, és mint írták, az eltiltást „méltatlannak és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlennek” tartják.

„Az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni” – írják közleményükben, hozzátéve, hogy a „döntés ellen az Újpest FC fellebbez és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni.”

„Megkérjük a Szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki minél többen a vasárnapi, Fehérvár FC elleni mérkőzésre, sportszerűen bíztassuk a csapatot, hogy ebben a helyzetben is érezzék a támogatást, mert együtt kell megoldanunk a jelenlegi helyzetet” – fogalmaztak.