Újabb országban tűntetnek a lezárások ellen, a rendőrökkel is összecsaptak

not image

Nagy Noel

2021.február.28 - 00:34

Teljes mértékben eluralkodott a káosz Írország fővárosának, Dublinnak az utcáin, ahol a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott lezárások ellen tüntetők csaptak össze a rendőrökkel.

Számos felvétel látott napvilágot a demonstrációról, melyen látszik, ahogy a rendőrök kétségbeesetten próbálják oszlatni a tömeget, miközben a tüntetők különböző tárgyakkal dobálják őket, és közben szabadságot követelnek.

A tüntetők sem voltak „egységesek” a rendőrséggel szemben tanúsított hozzáállásuk terén, ugyanis bár a demonstrálók jelentős része békésen kívánt tüntetni, és nyugtatta a tömeget, voltak olyanok, akik szidalmazták a rend őreit, volt olyan is, aki tűzijátékot dobott az egyenruhásokra.

A tűzijátékos jelentet követően durranások is elhangzottak, melynek hatására a tömegből különböző sikolyok és kiáltások hallatszottak, a tüntetők pedig elkezdtek szétszéledni – írta le a jelenetet a Daily Express. Eközben a rendőrök pedig próbálták keresni, ki volt az, aki a pirotechnikai eszközt az irányukba dobta.

A brit hírportál beszámolója szerint ezt követően további durranások hallatszottak, és a rendőrök megpróbálták még nagyobb erővel szétoszlatni a tömeget. Megjegyzik: a rövid felvételen összesen tíz durranás hangzik el, ám azt nem tudni, ezek lövések voltak-e.

A demonstrációk során összesen három embert tartóztattak le a hatóságok, de még ennél is többet bilincseltek meg. Neale Richmond helyi politikus pedig már reagált is a főváros utcáin kibontakozó káoszra, melynek kapcsán úgy fogalmazott, az összeesküvés-elmélet hívők „szégyent hoztak” Dublin utcáira:

„Teljes mértékben elfogadhatatlan, abszolút sokkoló jeleneteket láthattunk az úgynevezett patriótáink részéről a mai nap során”