Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,612 $

A Twitter megvásárolt egy üzenetküldő alkalmazást, hogy javítson közösségi funkcióin

Fotó: Unsplash/Joshua Hoehne
not image

Borbély Fanni

2021. október 22. - 05:28

Úgy tűnik, a Twitter hajlandó költeni a közvetlen üzenetküldés fejlesztésére.

A CNBC megjegyzi, hogy a Twitter egy meg nem nevezett összegért megvásárolta a Sphere nevű csevegőalkalmazást. Nick Caldwell mérnöki alelnök szerint a lépés felgyorsítja az üzenetküldés, a közösségek és a Creators fejlesztését. Nem voltak konkrét utalások arra vonatkozóan, hogy ezután mi következik, de a Sphere csapata azt mondta, hogy novemberben “felszámolja” az alkalmazását.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A Sphere nem csak a funkciói miatt figyelemre méltó (a “lényeges” üzenetekre és a rendetlenség eltüntetésére összpontosít), hanem az appot körülvevő tech-ipari sztárság miatt is. A cég Nick D’Aloisio, egy vállalkozó terméke, aki már tinédzserként is feltűnt – 17 évesen eladta a Summly-t a Yahoo-nak (a mai Engadget anyavállalatának).

Legújabb vállalkozásának nagynevű befektetői vannak, köztük az Airbnb és a Tinder társalapítói. Bár a Sphere nem különösebben nagy, mindössze 20 munkatársat foglalkoztat, a felvásárlás előtt a Twitter egyértelműen nagy reményeket fűzött hozzá.

A Twitter az utóbbi időben sok energiát fordított az üzenetküldésre és az alkotói közösségek kialakításának megsegítésére. A Twitter a Sphere fókuszált közösségi funkcióit beleszőhetné a közösségi hálózatába, és jobban versenyezhetne az Instagram és más riválisok ellen, amelyek a privát üzenetküldésből és a befolyásos emberekből élnek.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.