Clouds
21 Budapest
Dollár
368,37 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
27,984 $

Tömegkarambol Kínában: 16-an vesztették életüket, több tucatnyian megsérültek

Fotó: A helyszín a kínai Honan tartományban fekvő Csumatien városnál 2013. június 4-én, miután ötvenhat jármű ütközött össze a Csing-kang-ao autópályán. (MTI/Hszinhua)
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy közlemény szerint az incidens szombat este történt Hunan tartományában, amikor 10 perc alatt közel 50 jármű csapódott egymásnak.

A helyi hatóságok beszámolója alapján 16-an vesztették életüket, valamint több tucatnyian megsérültek egy tömegkarambolban, miután számos teherautó és személygépkocsi ütközött össze az autópályán, Kína középső részén.

Egy közlemény szerint az incidens szombat este történt Hunan tartományában, amikor 10 perc alatt közel 50 jármű csapódott egymásnak, s néhány autó kigyulladt, a People’s Daily által megjelentetett felvételeken pedig összezúzódott, darabokra tört kocsik és sötét füstfelhők láthatók.

A rendőrség megerősítette, hogy a baleset következtében 16-an haltak meg, akik közül 7 fő egyetlen ütközésben hunyt el, 66-an pedig megsebesültek, így őket azonnal kórházba szállították, hogy megfelelő kezelést kaphassanak – közölte a CNA.

8 fő súlyos sebeket szerzett, de az orvosok szerint az állapotuk stabil, a kínai katasztrófavédelmi minisztérium pedig hozzátette, hogy több mint 180 mentőst küldtek a helyszínre, illetve vasárnap reggel vizsgálatot rendeltek el a baleset okának kivizsgálására.