Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Tömegbaleset Kínában: 19-re nőtt a halálos áldozatok száma

Fotó: Unsplash/Reto Schläppi
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyi jelentések szerint a 19 ember életét követelő baleset akkor történt, amikor egy teherautó belerohant egy temetési menetbe.

A Guardian a helyi jelentések nyomán számolt be arról, hogy 19 ember életét vesztette, további 20 ember pedig megsérült egy közúti balesetben vasárnap, a kelet-kínai Csianghszi tartományban.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Az állami CCTV televízió jelentése szerint a baleset nem sokkal helyi idő szerint hajnali 1 óra körül történt, ám a pontos körülmények egyelőre nem tisztázottak.

Az állami médiához köthető Jimu helyi hírportál beszámolója szerint egy teherautó belerohant egy temetési menetbe: az emberek az út mentén várakoztak, hogy így adjanak tiszteletet az elhunytaknak, mielőtt vasárnap reggel a krematóriumba indultak volna.

Egy teherautó azonban egyenesen a tömegbe hajtott, melynek következtében legkevesebb 19 ember életét vesztette: amikor a teherautó hirtelen belehajtott a tömeg hátsó sorába, majd jóformán átszakította a tömeget, egyenesen a halottaskocsiba csapódott.

A tragikus baleset kapcsán a hatóságok figyelmeztettek, fokozott figyelemmel kell közlekedni, ugyanis a kínai holdújév kezdete miatt tömegek indulnak útnak, hogy ünnepelhessenek családjaikkal. Nem mellékesen pedig a kormány nemrég feloldotta a rendkívül szigorú járványügyi korlátozásokat is, így nagyon sokan igyekeznek kihasználni a régóta várt szabadságot.