Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Több százezer vakcina romolhat meg Ukrajnában

Fotó: Salgótarján, 2021. március 11. A Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinája a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. március 11-én. MTI/Komka Péter
not image

Hujber Dávid

2021. március 15. - 06:54

Olyan lassan halad az oltás az ukránoknál, hogy több százezer vakcina veszhet kárba, amik adott esetben emberi életeket menthetnének meg.

Az Index a Kárpáthír cikkére hivatkozva arról ír, hogy az ukránoknál olyan lassan halad az oltakozási folyamat, hogy több százezer vakcina romolhat meg. Ha nem gyorsítják fel az oltakozást az országban, akkor annak komoly következményei is lehetnek.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Ellenkező esetben a beszerzett félmillió dózis indiai Covishield-vakcinának csupán a felét tudják felhasználni. Ennek elsődleges oka az, hogy maga az oltóanyag szavatossága június 23-ig érvényes, utána már nem használható fel.

Kiderült ugyanis, hogy a megbontott tízadagos dobozókból kivett oltóanyagokat már nem lehet visszafagyasztani, azokat ebben az esetben hat órán belül el kell oltani. Viktor Ljasko országos tiszti főorvos elmondta, a megmaradó oltóanyagokat soron kívül használják fel más csoportoknál, illetve ismert, híres emberek kapnak belőle, hogy ezzel is népszerűsítsék az oltási kapmányt.

Már Hollandiában is leállították az AstraZeneca vakcinájának alkalmazását

Ukrajnában eddig mindössze közel 40 ezer ember kapta meg az oltását, ami még mindig egy nagyon alacsony szám.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.