Dollár
386,69 Ft
Euró
394,38 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
24,130 $

Több száz nyugdíjmilliomos van jelenleg Magyarországon

Budapest, 2015. május 9. Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
not image

Kulcsár Péter

2021. március 17. - 02:40

Miközben egy átlag nyugdíjas havonta 100-150 ezer forintot kap, addig vannak, akik ennek tízszeresére is jogosultak.

Körülbelül 40 ezer olyan ember él Magyarországon, akinek a nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot sem egyetlen hónapban.

Soron kívül Márki-Zay szerint az ellenzék nem akarja leváltani Orbánt, Rogán irányítja őket

A Magyar Államkincstár adatai alapján az alacsony juttatásra jogosultak nagy része, vagyis 25 ezer idős magyar állampolgár külföldről is kap ellátást.

Összesen 95-en vannak, akik egy- és kétmillió forint közötti összeget, 11-en pedig ennél is sokkal magasabb nyugdíjat kapnak.

Tavaly még csak 23-an részesültek milliós nyugdíjban, mára azonban a számuk megnégyszereződött.

2020-ban az átlagnyugdíj 142 ezer forint volt, ami az előző évekhez képest mérsékelt javulásként értékelhető.

“Semmiféle felső határa nincs a nyugdíjnak Magyarországon, vagyis nincsen nyugdíjplafon, azonban ők elenyésző kisebbségben vannak a nyugdíjas-társadalmon belül, nem ők határozzák meg a nyugdíjas-társadalom arculatát” – mondta Farkas András nyugdíjszakértő.