Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Több száz nyugdíjmilliomos van jelenleg Magyarországon

Miközben egy átlag nyugdíjas havonta 100-150 ezer forintot kap, addig vannak, akik ennek tízszeresére is jogosultak.

Budapest, 2015. május 9. Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Körülbelül 40 ezer olyan ember él Magyarországon, akinek a nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot sem egyetlen hónapban.

A Magyar Államkincstár adatai alapján az alacsony juttatásra jogosultak nagy része, vagyis 25 ezer idős magyar állampolgár külföldről is kap ellátást. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Összesen 95-en vannak, akik egy- és kétmillió forint közötti összeget, 11-en pedig ennél is sokkal magasabb nyugdíjat kapnak.

Tavaly még csak 23-an részesültek milliós nyugdíjban, mára azonban a számuk megnégyszereződött.

2020-ban az átlagnyugdíj 142 ezer forint volt, ami az előző évekhez képest mérsékelt javulásként értékelhető.

„Semmiféle felső határa nincs a nyugdíjnak Magyarországon, vagyis nincsen nyugdíjplafon, azonban ők elenyésző kisebbségben vannak a nyugdíjas-társadalmon belül, nem ők határozzák meg a nyugdíjas-társadalom arculatát” – mondta Farkas András nyugdíjszakértő.