Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

A Telenor szerződésmódosítás nélkül változtatna a díjakon

Fotó: Twenty20

Takács Petra

2022. január 17. - 12:23

Mivel a fogyasztói árindexhatással van a szolgáltatásminőség fenntartási költségeire is, ezért a Telenor bármely ügyfelének díjain szerződésmódosítás nélkül változtatna inflációarányosan.

Fontos azonban, hogy a díjkorrekciókra szigorúan szabályozott körülmények között van csak lehetősége a szolgáltatónak, eszerint pedig másképpen járhatnak el határozatlan, illetve határozott idejű szerződés módosítása esetén. 

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

Utóbbinál szűkebb a mozgásterük a cégeknek, mivel csak az előfizető számára előnyös új feltételeket építhetnek be utólagosan a szerződésekbe, így a díjak, díjcsomagok módosítása akkor sem számít az előfizető számára hasznos módosításnak, ha azok “előnyös változásokkal járnak együtt”.

Határozott idejű szerződés esetén, ha a változtatás az előfizetőre nézve mégis előnytelen feltételeket tartalmaz, az ügyfél jogosult a tájékoztatás kézhezvételétől számított 45 napon belül azonnali hatállyal, jogkövetkezmények nélkül felmondani a szerződését. 

A cég február 21-től életbe lépő szerződési feltételeiben kiköti, hogy a fogyasztói árindex alapján történő díjkorrekció akkor léphet érvénybe, ha az előfizető azt tevőleges magatartással elfogadja, továbbá nem tekinthető egyoldalú szerződésmódosításnak, mivel az eht. alapján nem keletkezne jogkövetkezmények nélküli felmondási ok az előfizető részére. – jelentette a HWSW.