TEK-esek lepték el Pécs belvárosát, valaki lövöldözéssel fenyegetőzött

Fotó: A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai Zalaegerszegen 2023. február 20-án egy társasházi lakásban elfogták azt a férfit, aki előzőleg több lövést is leadott. MTI/Katona Tibor
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Felfegyverzett, sisakos, golyóálló mellényes rendőrök terelték a Széchenyi tér felé a pécsi Mária utca környékén sétálókat vasárnap délután – számolt be a Baranya Vármegyei Hírportál, a bama.hu az olvasóktól kapott információkra hivatkozva.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

Mint kiderült, a lap egyik munkatársa maga is tapasztalta, hogy a Mária utcát és a Hunyadi János utcát részlegesen lezárták, s minden sarkon fegyveres, mellényes rendőrök fordították vissza az arrafelé közlekedőket.

Az esettel kapcsolatban a rendőrséget is megkeresték, ahonnan az a válasz érkezett, miszerint szeptember 17-én valaki azzal telefonált be, hogy közölje, mentális problémái vannak és ezért emberekre fog lőni.

Személyi sérülés nem történt

A bejelentésben megjelölt környéket lezárták, majd a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek segítségével megtették az elsődleges intézkedéseket. Az adatgyűjtés során arra jutottak, hogy a bejelentésben megnevezett férfi nem tartózkodik, s már nem is él az általa megadott helyszínen, a bejelentés időpontjában pedig a munkahelyén volt.

Hozzátették, a férfi felkutatása után a rendőrök megállapították, hogy a bejelentést nem ő, hanem nagy valószínűséggel a nevében, egy haragosa tehette. Kiemelték, az eset kapcsán személyi sérülés nem történt, a kutatás során lőfegyvert nem találtak.

„A Pécsi Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés elkövetése miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire való tekintettel – bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni”

– írták.