Tatabányán is szétesett az ellenzéki koalíció

Szûcsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki elõválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 17. - 20:54

Szűcsné Posztovics Ilona polgármester és három képviselő is kilépett a közös ellenzéki frakcióból, hogy új frakciót hozzanak létre Tatabányán.

A független színekben induló, elsősorban DK-hoz köthető Szűcsné azt állítja, hogy az MSZP-hez tartozó Fekete Miklós és Nagy Béla, valamint a DK-ból júliusban kilépő Hoffer Dávid a „Fidesz-KDNP frakció érdekeit támogatja” a szavazási magatartásával.

A polgármester két esetet is felidézett, amelyben ez a három kiszavazás megnyilvánult. Az első esetében egy önkormányzati tulajdonú cég átvilágításakor merültek fel súlyos pénzügyi és elszámoltatási szabálytalanságok.

Szűcsné Posztovics Ilona ennek hatására gazdasági ügyvezetői kontroll beépítéséről döntött, amelynél konkrét személy kinevezése nem történt. Ezt a Fidesz-frakció Fekete, Nagy és Hoffer szavazataival két alkalommal is visszavonta – írja a 444.

A polgármester ezen felül kiemelte Hoffer Dávidnál és Nagy Bélánál, hogy ők is támogatták azt a javaslatot, amelynek keretében engedélyt kapott a Natura2000-es madárvédelmi területre tervezett lakópark- és szállodai beruházás.

A hírportál emlékeztet, hogy már az önkormányzati választások során is patthelyzet alakult ki, ugyanis az ellenzéki ugyanannyi képviselő rendelkezett, mint a Fideszes frakció, méghozzá a Mi Hazánkos képviselőnek köszönhetően.