Dollár
429,28 Ft
Euró
425,17 Ft
Font
486,38 Ft
Bitcoin
20,069 $

Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet, két áramellátó vezeték is megsérült

Fotó: Az orosz hadsereg által szervezett mariupoli sajtóút során készült kép a zaporizzsjai atomerőmű 1-es blokkjáról a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. május 1-jén. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 6. - 17:27

A hírek szerint az oroszok arra akarják használni az üzemet, hogy a Krímbe szállítsanak áramot.

Vlagyimir Rogov, a helyi katonai-polgári közigazgatási főtanács tagja azt állította, miszerint az ukrán csapatok a tegnapi nap folyamán három támadást indítottak, amelyek célpontja a zaporizssjai atomerőmű környéke volt.

Soron kívül Hatalmas bejelentés: Schobert Lara csatlakozik a Sztárban Sztár leszek! csapatához

A Solovjov Live televíziós csatornának adott interjújában elmondta, nem kettő, hanem három csapás sújtotta az erőművet, amelyek következtében tűz alakult ki, valamint két áramellátó vezeték is megsérült – jelentette a TASS.

A zaporizzsjai atomerőmű Európa legnagyobbjaként ismert, amely mintegy 6000 megawattos kapacitással rendelkezik, ennek köszönhetően Ukrajna villamosenergia-termelésének negyedét képes előállítani.

1996 óta az Energoatom áramtermelő vállalat részét képezi, azonban 2022 márciusában az oroszok kezére került. Jelenleg kapacitásának 70 százalékán üzemel, emellett azt tervezik, hogy az erőműből a Krímbe szállítanak majd áramot, miközben továbbra is ukrán szakértők dolgoznak a helyszínen.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.