18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Szöges virslidarabokkal és mérgekkel próbálta meg elpusztítani szomszédja kutyáját egy férfi

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.május.7 - 17:34

Állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat azzal a pécsi férfival szemben, aki szomszédja házőrzőjét éveken keresztül bántalmazta.

A férfi 2018 novemberében elhatározta, hogy megmérgezi a szomszéd német juhász kutyáját – olvasható az ugyeszseg.hu beszámolójában.

2018 novemberében az esti órákban egy virslibe gombostűket szúrt és patkánymérget tett, majd a kerítésen keresztül bedobta a szomszéd udvarába abból a célból, hogy a kutyát elpusztítsa. A kutya gazdája azonban másnap reggel a mérgezett ételt megtalálta, így azt a kutya nem ette meg.

Ezt követően 2020 szeptemberében a férfi ismételten megpróbálta a kutyát elpusztítani. Ezen alkalommal csavarokat tett egy téliszalámi-darabba, majd azt a kerítésen át a szomszéd udvarába bedobta. A kutya a téliszalámi-darabot megtalálta, azonban azt nem ette meg, hanem odavitte gazdájának.

Egy hónappal később a vádlott ismételten egy szögekkel teletűzdelt virslidarabot dobott át a szomszédjába, azonban a kutya azt nem találta meg.

A kutya gazdája a mérgezések miatt az évek alatt kamerarendszert épített ki a házánál, melynek segítségével azonosítani lehetett az állatkínzó szomszédot.

Az elkövető cselekménye a folytatólagosan elkövetett állatkínzás vétsége megállapítására alkalmas.