Kecskemét: brutális állatkínzás, a kutya elvesztette a bal szemét, eltört a koponyacsontja, végül elaltatták

Fotó: Illusztráció: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. március 31. - 10:38

Egy újabb brutális állatkínzás került napvilágra, amiből bírósági ügy lett. A megtámadott kutyát sajnálatos módon el kellett altatni, annyira súlyosak voltak a sérülései.

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki seprűnyéllel megvert és megvakított egy kutyát, valamint baltával bántalmazta saját pónilovát Kecskeméten 2019-ben – közölte a Bács-Kiskun megyei főügyész szerdán az MTI-vel.

Gyugyi Csilla közleménye szerint a vádlott egy este ittasan gyalogolt, amikor észrevett egy udvarról kiszökő kutyát. Amikor a kutya visszament az udvarra, a férfi követte, s egy seprűnyéllel az állat fejét és testét nagy erővel többször megütötte, majd távozott.

A bántalmazás miatt az állat a bal szemét elvesztette, és koponyacsontja is eltört, sérüléseinek súlyossága miatt pedig az állatorvosnak el kellett altatnia. A vádlott májusban saját pónilovát is bántalmazta, amikor szintén ittasan feldühödött. A férfi egy fejszével sebesítette meg a ló hátát.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a szentpéterszegi feleséggyilkost

A bántalmazás a kutyának és a lónak is nagy fájdalmat, különös szenvedést okozott – írta a főügyész. A Kecskeméti Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a férfi ellen, és elzárás kiszabását, valamint a balta elkobzását indítványozta. A büntetett előéletű férfi szabadlábon védekezik – olvasható a közleményben.