A szlovén miniszterelnök és családja is elkapta a koronavírust

Janez Jansa, az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltõ Szlovénia miniszterelnöke az EU brüsszeli csúcsértekezletére érkezik 2021. december 16-án. MTI/EPA/AFP pool/Kenzo Tribouillard
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Janez Jansa megosztotta, szerencsére nem küzd súlyos tünetekkel.

Pozitív lett szerdán Janez Jansa szlovén miniszterelnök koronavírus-tesztje – ezt a kormányfő közölte Twitter-oldalán, amelyhez fotót is mellékelt a gyorsteszt eredményéről.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Bejegyzésében a kormányfő azt írta: a Covid-19 összes tipikus tünetét tapasztalja magán, bár mind enyhék. „Maradjon is így” – tette hozzá.

„A családom két évig sikeresen elkerülte a koronavírust” – írta, hozzáfűzve: egészen keddig, amikor mindkét fia tesztje pozitív lett. Jansa még kedden is negatív volt, de szerdára a gyorsteszt már pozitív eredményt mutatott.

Szlovéniában leszálló ágába érkezett a koronavírus-járvány ötödik hulláma. Az elmúlt 24 órában 5076 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, és 18 beteg halt meg a vírus okozta Covid-19-betegségben.

Kórházban 1056 beteget ápolnak, közülük 147-en vannak intenzív osztályon. A valamivel több mint kétmillió lakosú országban eddig 1 262 083-an kaptak védőoltást, közülük 1 213 779-en mindkét adagot felvették.

(MTI)