Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Szijjártó Péter újabb evakuációs műveletet jelentette be, de volt egy fontos kérése

Összesen 220 Izraelben rekedt magyarral tartja a kapcsolatot a külügyminisztérium.

Fotó: MTI/Kovács Attila
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő

Szijjártó Péter közösségi oldalán jelentette be, hogy mindenkinek igyekeznek segítséget nyújtani, és azon dolgoznak, hogy lehetővé tegyék a biztonságos hazatérést. Mint kiemelte, több evakuációs művelet is kidolgozás alatt van.

„A konzuljaink és a nagykövetség teljes csapata továbbra is 24 órás munkarendszerben dolgozik. Sajnos a munkájukat akadályozza a tény, hogy folyamatosan az óvóhelyre kell vonulniuk, amikor légiriadó van. Ma is többször sor került erre, valamint a telefonkommunikáció és az internetes kapcsolattartás sem működik mindig kifogástalanul” – fogalmazott Szijjártó. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

A konzuli védelemre regisztrált magyarok hamarosan értesítést kapnak az evakuációs műveletről, a Külgazdasági és Külügyminiszternek azonban fontos kérése volt az érintettek felé:

„Nagyon kérem önöket, hogy gyorsan hozzanak döntést, s jelentkezzenek, amennyiben részt kívánnak venni, és haza kívánnak térni ennek a műveletnek a keretében” – fogalmazott.

„Aki nyilvánosságra hozza az evakuációs művelet részleteit, annak sajnos viselnie kell a felelősséget azért, ha esetleg valami baj történik az információk kiszivárgása miatt, vagy ha emiatt meghiúsul az evakuációs művelet végrehajtása” – tette hozzá Szijjártó Péter.

„Kétséges”, hogy a Covid maszkoknak volt-e haszna?

Állítása szerint nehéz szétválasztani a maszkok hatását más korlátozó intézkedések hatásaitól.