Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
67,120 $

Közel 100 utas rekedt a budapesti reptéren, csak becsekkolásnál derült ki, hogy nem megfelelő a vízumuk

Nem tudtak felszállni a WizzAir Szaúd-Arábiába tartó gépére.

...svg content...Fotó: Unsplash/Antek
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Blikk beszámolója szerint mintegy 80-100 utas rekedt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szombaton: mindannyian a Wizz Air járatával szerettek volna Szaúd-Arábiába, Dzsiddába utazni, csakhogy a becsekkolásnál kiderült, nem megfelelő a vízumuk, így nem is engedték fel őket a gépre.

A portálnak sikerült beszélnie két utassal is, akik a szombaton, 12:55-kor induló dzsiddai géppel (W62301) szerettek volna elutazni. A megszólaltatott utasok elmondása szerint semmilyen tájékoztatást nem kaptak a légitársaságtól arra vonatkozóan, hogy a meglévő vízumuk nem megfelelő:

„Megtagadták az utazást, ha valakinek nem volt úgynevezett „haddzsvízuma”. Nekünk, mint sok másik embernek, akik így jártak, egy egyéves többszöri belépésre alkalmas vízumunk van, voltunk már az országban, tudtuk, hogy vízumkötelezettség van, de miután nekünk van érvényes vízumunk, nem értettük a dolgot.”

Azt is elárulták, hogy a gép, melyre végül nem engedték fel őket, késett egy órát, amiről bár a WizzAir folyamatosan tájékoztatta őket, arról senki sem szólt nekik, hogy amennyiben nem rendelkeznek a „haddzsvízummal”, úgy feleslegesen várnak, mert a gépre nem szállhatnak fel. Az utas elárulta, közel 100 utas volt érintett, nemcsak a magyarok, külföldiek is.

12 szavazattal nyert a fideszes polgármesternő, de ismételt szavazás lesz

Kiderült, hogy megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság Penészleken.

Motorossal ütközött egy autós Bakonypéterden, mentőket is riasztottak

Megint motorbaleset történt, amiből a nyári időszakban rengeteg van, legutóbb Bakonypéterden ment egymásnak egy motoros és egy autós.