Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Verőcei halálos hajóbaleset: minimumra csökkent a túlélés esélye

A rendőrség tájékoztatója szerint már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán, miután nincs reális esélye annak, hogy ennyi idő u tán bárkit is élve találjanak meg az eltűntek közül.

...svg content...Fotó: Rendőrségi helyszínelés egy balesetet szenvedett motorcsónak roncsánál az újpesti hadikikötőben 2024. május 19-én. A kisgéphajó egy szállodahajóval ütközött össze a Dunán Verőce közelében május 18-án éjjel. A motorcsónakban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. MTI/Lakatos Péter
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismeretes, halálos hajóbaleset történt Verőcénél, aminek eddig két áldozata és egy túlélője van. Jelenleg is nagy erőkkel keresik az öt eltűnt személyt, de még mindig nem bukkantak rájuk, és nincs reális esélye annak, hogy élve találják meg őket. A motorcsónakban ülők közül mindenki felnőtt volt, összesen nyolcan tartózkodtak a járművön, amikor összeütköztek a hatalmas szállodahajóval.

Az M1 arról jelentett, hogy több százan dolgoznak a kutatásban, de a mentési munkálatokat nehezítette, hogy korlátozott látási viszonyok között kellett megkezdeni a kutatást, amit tovább bonyolított a Dunában lévő uszadék és vízben úszó sok hajóalkatrész. Pontosan még mindig nem tudni, hol történt a baleset, ami miatt a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást.

A hatóságok szerint nyilvánvaló, hogy nagy erőjű ütközés történt, ezt a túlélő férfi, illetve a megtalált két áldozat – egy férfi és egy nő – sérülései is igazolják. Hangsúlyozták, ameddig nem találják meg az eltűnt embereket, nem mondható ki, hogy áldozatok, de szakmai szempontok alapján már akkor kell beszélniük, hogy inkább áldozatokat keresnek, mert a túlélés esélye gyakorlatilag minimumra csökkent.

Liner/MTI