Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

A TikTok nagy újítást vezethet be: vége a rövidvideós formátum korszakának?

Úgy tudni, már tesztelik a 60 videók feltöltésének lehetőségét, ami ha megvalósul, úgy a TikTok akár a YouTube komoly versenytársa is lehet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A vállalat nemrég erősítette meg a TechCrunchnak, hogy teszteli a felhasználók számára a 60 perces videók feltöltésének lehetőségét. A funkció a felhasználók egy korlátozott csoportja számára elérhető a kiválasztott piacokon, és a TikTok egyelőre nem is tervezi a funkció széles körben történő elérhetővé tételét.

Mint ismert, a TikTok indulásakor a felhasználók 15 másodperces videókat tölthettek fel, de a vállalat az elmúlt években egyre növelte ezt a korlátot. Noha a TikTok a rövid formátumú videóformátumával vált népszerűvé, lassan a hosszú formátumú tartalmak felé fordult, hogy felvegye a versenyt az egyik legnagyobb versenytársával, a YouTube-bal. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A vállalat közlése szerint a megnövelt időkorlát célja, hogy az alkotóknak lehetőséget adjon arra, hogy rugalmasabban kísérletezzenek új vagy kibővített tartalomtípusokkal.

A 60 perces formátumtól a TikTok valószínűleg azt reméli, hogy azok az alkotók, akik általában a YouTube-on teszik közzé tartalmaikat, inkább a platformra fogják feltölteni videóikat.

Érdekesség, hogy a kibővített időkorlát egy új típusú tartalom közzétételét is lehetővé teheti a TikTokon, mely a tévéműsorok teljes epizódjait jelenti: a Peacock például tavaly a Killing It első epizódját tette ingyenesen megtekinthetővé a TikTokon, de azt öt részre bontották. Ha a TikTok bevezeti a 60 perces feltöltési limitű videókat, a szolgáltatóknak többé nem kellene egy epizódot több részre bontaniuk.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.