Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
364,20 Ft
Euró
394,87 Ft
Font
467,76 Ft
Bitcoin
69,532 $

Kiadták a listát, kik haltak meg Irán elnökével a helikopteren

Több fontos vezető politikus is életét vesztette a halálos iráni helikopter-balesetben, köztük Irán vezetőjével.

...svg content...Fotó: Unsplash/Muhammed Shazin
Közel-Kelet

Hujber Dávid

Szerkesztő

Immáron hivatalos, Irán elnöke nincs életben, aki egy helikopterben lelte halálát. Tucatnyi mentőcsapat indult útnak a helikopter eltűnése miatt, mialatt az iráni kormány felkészült a lehető legrosszabb verzióra. Hamar nyilvánvalóvá vált, nincs reális esély arra, hogy életben találják meg az elnököt és a vele utazókat.

Miután a gép teljesen kiégett, az azonosítás is nehézkes, viszont előzetesen volt arról információ, kik ültek a helikopteren. Egyelőre homályosak a baleset körülményei, de legvalószínűbb, hogy a sűrű köd miatt csapódtak neki a hegyoldalnak. Már akkor meghalhattak, és a lángok között esélyük sem lehetett. Soron kívül Havas Henrik az ATV-botrányról: az adatgyűjtésről tájékoztatni kellett volna Magyar Pétert

Az Al Jazeera közölt, kik tartózkodtak a gépen a becsapódás idején az elnök mellett: Hossein Amirabdollahian külügyminiszter, Malek Rahmati, Kelet-Azerbajdzsán kormányzója, Mohammad Ali Ale-Hashem, az iráni vezetés kelet-azerbajdzsáni képviselője, Mehdi Muszavi, az elnöki gárda vezetője, a helikopter pilótája, a másodpilóta és a személyzet. Az elnök és társai egy Ilham Alijev azerbajdzsáni elnökkel tartott rendezvényről tartottak visszafelé, amikor hirtelen baj történhetett.