Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,21 Ft
Euró
395,03 Ft
Font
466,91 Ft
Bitcoin
60,275 $

Négy megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, heves zivatarok várhatók

A heves zivatarokat villámlás, de akár jégeső is kísérheti.

...svg content...Fotó: Unsplash/Johannes Plenio
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A HungaroMet Baranya, Somogy, Tolna, Zala vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt. A négy érintett megyében hevesebb zivatarok kialakulására kell számítani kedden, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

Mindemellett az ország többi részére zivatar veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ott elsősorban a villámlás jelent veszélyforrást, emellett eseteként szélerősödés, jégeső is előfordulhat. Soron kívül Nyomozást indított a rendőrség a Vígszínházban történt baleset ügyében

Keddre a Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás veszélye miatt, mert az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Kedden a késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A zivatarrendszer a késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri.

Akár 60-80 kilométer/órás széllökés, felhőszakadás, apróbb szemű jég is várható. Helyenként, elsősorban a Dél-Dunántúlon heves zivatarok is előfordulhatnak jégesővel, óránkénti 90 kilométeres sebességet meghaladó széllökéssel, és 30 millimétert meghaladó lokális csapadékkal.