Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Szergej Sojgu ellenőrizte a fronton állomásozó orosz csapatokat

TÉMÁK:
#szergej sojgu
Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter megtekinti az Ukrajna elleni háborúban harcoló orosz katonai egységek állásait Ukrajnában 2022. december 18-án. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Ennek során helikopterrel átrepült a terület felett, megvizsgálta az orosz egységek előretolt állásait, majd a parancsnokok jelentését is fogadta, miután konzultált a személyi állománnyal.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap megjelent közleményéből kiderül, miszerint az ország védelmi minisztere, Szergej Sojgu nemrégiben meglátogatta Moszkva ukrajnai különleges katonai hadműveletében részt vevő erőit.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

Ennek során helikopterrel átrepült a terület felett, majd leellenőrizte az orosz egységek előretolt állásait. Ezt követően fogadta a parancsnokok jelentését, és a személyi állománnyal is beszélt, miközben köszönetet mondott a harci feladatok példás végrehajtásáért.

A ma.hu szerint a megbeszélések alatt a miniszter különös figyelmet fordított a hadsereg átfogó ellátásának megszervezésére, a terepen biztosított elhelyezésre, valamint az egészségügyi és hátországi egységek működésére.

A minisztérium jelentéséből nem derült ki, hogy a csapatszemlére mikor és pontosan hol került sor, egy rövid videót azonban közzétettek, amelyen az látható, amint Sojgu egy katonai helikopteren tartózkodik, majd néhány légi felvétel következett az üres földterületekről – írta a Sky News.

Az MTI szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken kereste fel a különleges hadművelet törzsét egy meg nem nevezett helyszínen, s ez alatt meghallgatta a parancsnokok javaslatait a közeli és középtávú cselekvésre vonatkozóan.