Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Stoltenberg: Putyin háborús fegyverként próbálja használni a telet

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár hétfőn kijelentette, meglátása szerint Oroszország valószínűleg folytatja az ukrán elektromos hálózat, a gázinfrastruktúra és az emberek számára nyújtott alapvető szolgáltatások elleni támadásokat.

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára a Sky News jelentése szerint hétfőn kijelentette, Oroszország nagy valószínűséggel folytatja az ukrán elektromos hálózat, a gázinfrastruktúra, illetve az emberek számára nyújtott alapvető szolgáltatások elleni célzott támadásokat.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A NATO-főtitkár újságíróknak nyilatkozva, egy bukaresti sajtótájékoztatón a NATO kétnapos külügyminiszteri találkozója előtt úgy fogalmazott, az, hogy Putyin most ezt teszi, épp akkor, amikor beköszönt a tél, azt mutatja, hogy “Putyin most megpróbálja a telet háborús fegyverként használni Ukrajna ellen”.

Mint ismert, Volodimir Zelenszkij nemrég pont arra figyelmeztetett, hogy Oroszország “újabb csapásokat tervez” országa ellen, majd felszólította a lakosságot és az ukrán védelmi erőket, hogy készüljenek fel, a hőmérséklet csökkenése nyomán újabb egy hétig tartó kimaradásokat kell elviselniük az elektromos hálózaton.

Az ukrán elnök egy vasárnapi videóbeszédében úgy fogalmazott, “tudjuk, hogy a terroristák újabb csapásokat terveznek”, kiemelve, hogy ez nem feltételezés, “ezt biztosan tudjuk”. Végezetül rámutatott, “amíg vannak rakétáik, addig sajnos nem is fognak lenyugodni”.