A siker Karácsony Gergely szerint: se konkrét adatok, se minőségi munka

Fotó: MTI/Soós Lajos
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. május 24. - 19:34

A Fidesz budapesti képviselőcsoportja nagyotmondás helyett bizonyítékokat, kalandozások helyett szakmai munkát vár a fővárosi vezetéstől. 

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere korábban a budapesti közműholdingot dicsérte egy interjúban, amely hat fővárosi közműcég összevonásából jött létre, ugyanis már 20 százalékkal csökkentették a működési költségüket. 

A VálaszOnline kérdezett rá, hogy Draskovics Tiborral elégedett-e a városvezető, mire Karácsony rávágta, hogy igen, majd elkezdte fejtegetni a közműholding körüli dolgokat. 

„Draskovics Tibor a BKK igazgatótanácsi elnöke, amely cég Walter Katalin vezérigazgató vezetésével 20 százalékkal csökkentette a működési költségeit úgy, hogy közben javult a szolgáltatás színvonala, lásd például a Budapest GO-t vagy a rendkívül sikeres új MOL Bubit. Melyik állami vállalat volt képes ugyanerre? Aztán: hat veszteséges közműcégből csináltunk egy nyereségeset. Tarlós István is elkezdte ezt 2010-ben, de neki beletört a bicskája“ – jelentette ki. 

A Fidesz budapesti frakciójának azonban megakad a szeme ezeken a szavakon, és úgy fogalmaztak, hogy „a baloldali főpolgármester egy interjúban merész kijelentést tett“. „Ilyen a siker Karácsony szerint: se konkrét adatok, se minőségi munka“. 

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti választmányának elnöke viszont rávilágított: a létrehozott új cég sikerességét egyelőre semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, a konkrét számadatokról szóló kimutatást többszöri kérés ellenére sem bocsátották rendelkezésünkre. 

A friss üzleti terv, illetve a beruházások ütemezése pedig a jövővel kapcsolatban sem ígér sok jót. Ráadásul a központosított cégek működésének hiányosságaival minden nap szembesülhetünk: a közel 3000 leszerelt szemetes most, a turistaszezon kezdetén különösen hiányzik Budapestről…

Nagyotmondás helyett várjuk a bizonyítékokat, kalandozások helyett várjuk a szakmai munkát Karácsony városvezetésétől! – írják