Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Shakira megegyezésre jutott az ügyészekkel, bírságot fizet a börtön helyett

Inkább a bírságot választotta az énekesnő.

Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint Shakira sikeresen megegyezett a spanyolországi ügyészekkel, hogy elkerülje a bírósági tárgyalást a korábbi vádak miatt, melyek szerint 2012 és 2014 között nem kevesebb, mint 14,5 millió euró jövedelemadót mulasztott el befizetni.

A bíró a per első tárgyalásán jelentette be, hogy az egyezség részeként, mely véget vet a barcelonai tárgyalásnak, „az ügyészek az énekesnőre kiszabható esetleges börtönbüntetést pénzbüntetésre cserélték”. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Noha ez az ügy ezzel lezárultnak tekinthető, a 46 éves kolumbiai énekesnő ellen egy másik adócsalási ügy is folyamatban van a spanyol hatóságoknál.

Shakira állítja, befizette, amivel az adóhivatal szerint tartozott, mielőtt az pert indított volna, s ahhoz is ragaszkodik, hogy az említett időszakban nem élt Spanyolországban, hanem munkája miatt „nomád életet” élt, így nem is keletkezett befizetési kötelezettsége.

Ugyanakkor az ügyészség továbbra is tartja magát azon álláspontjához, mely szerint Shakira a kérdéses évek mindegyikének több mint felét Spanyolországban töltötte, tehát rendes tartózkodási hellyel rendelkezett az országban, hozzátéve, hogy egy 2012 májusában vásárolt barcelonai ingatlan szolgált Shakira családi házaként.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.