Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Hivatalosan is bíróság elé állítják Shakirát adócsalás miatt

Fotó: Shakira kolumbiai popénekesnő előadása Lisszabonban 2018. június 28-án. (MTI/EPA/Miguel A. Lopes)
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az ügyészek álláspontja az, hogy az énekesnő 2012 és 2014 között nem fizetett adót, holott akkoriban Spanyolországban élt a családjával, így 24 millió eurós pénzbírságot és 8 év börtönt is kaphat.

Egy kedden megjelent bírósági dokumentum alapján kiderült, hogy hivatalosan is bíróság elé állítják a kolumbiai szupersztárt, Shakirát, azzal a váddal, hogy nem fizetett be 14,5 millió euró (közel 5,9 milliárd forint) jövedelemadót a spanyol államnak.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Az ügyészek álláspontja az, hogy az énekesnő 2012 és 2014 között nem fizetett adót, holott akkoriban Spanyolországban élt a családjával, ennek elmulasztásáért pedig 24 millió eurós pénzbírságot, valamint akár 8 év börtönt is kaphat, ha elítélik.

Shakira azonban az Elle magazinnak adott interjújában kijelentette, hogy hamisan vádolják, az elveiért pedig hajlandó bíróságra is menni, mondván, az érintett években több mint 240 napot Spanyolországon kívül töltött, mert világkörüli turnén volt.

Majd kiemelte, hogy már mindent kifizetett, amivel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, ám nekik ez nyilvánvalóan nem volt elég, mert a turnén megkeresett pénzét, valamint a The Voice c. műsorban való részvételéből származó jövedelmét akarják – írta a CNA.

„Csak annyit láttak, hogy egy spanyollal randizok, és csurogni kezdett a nyáluk. Egyértelmű, hogy a pénzemre fáj a foguk, semmi más nem érdekli őket” – mondta.

Az interjú végén elmondta, hogy a Gerard Piquével való szakítása, a gyermekei felügyeleti jogáért folytatott harc és az édesapja betegsége után még ez is a nyakába szakadt, így valószínűleg „élete egyik legnehezebb és legsötétebb órájával kell szembenéznie”.