Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
350,77 Ft
Euró
379,76 Ft
Font
442,75 Ft
Bitcoin
41,727 $

Spanyolország ismét adócsalással vádolja Shakirát: közel 7 millió euróról van szó

A spanyol ügyészek azzal vádolják Shakirát, hogy 6,7 millió euróval károsította meg a spanyol államot, miután nem fizetett adót.

Fotó: MTI/EPA-EFE/Quique García
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb adócsalás ügybe keveredett Shakira, ismételten Spanyolországban: az AP értesülései szerint a spanyol ügyészek másodjára is adócsalással vádolják az énekesnőt, arra hivatkozva, hogy nem fizette be a 2018-as jövedelme után fizetett 6,7 millió eurós adót.

Az ügyészek már vádat is emeltek Shakira ellen, a hatóságok közlése szerint ugyanis az énekesnő állítólag egy adóparadicsomban működő offshore céget használt az adófizetés elkerülésére. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

A spanyol ügyészek közleményéből az is kiderült, hogy jelenlegi otthonában, Miamiban értesítették az ellene felhozott vádakról.

Shakirának már november 20-án bíróság elé kell állnia Barcelonában egy másik ügyben, mely attól függ, hogy hol élt 2012-14 között: ebben az ügyben az ügyészek szerint 14,5 millió euró adót nem fizetett be.

A barcelonai ügyészek állítják, hogy a Grammy-díjas énekesnő a 2012-14-es időszak több mint felét Spanyolországban töltötte, ezért az országban kellett volna adót fizetnie, annak ellenére, hogy hivatalos lakhelye a Bahamákon volt. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a spanyol adóhivatal tavaly júliusban indította a másik eljárást Shakira ellen.

Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Rövidesen növelik a pedagógusok bérét, ami később lényegesen nagyobb lehet, függően az EU forrásaitól.