Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,122 $

Rögbi Eb: a magyar női válogatott nyerni is tudott az első napon

Fotó: Pixabay
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Felemás napot tudhatnak a maguk mögött a lányok, akik mindent beleadtak, és volt egy nagy győzelmük is, ugyanakkor a finnektől és a norvégoktól kikaptak.

A magyar női válogatott egy győzelemmel és két vereséggel zárta az olimpiai hetes szakág másodosztályú (Trophy) rögbi Európa-bajnokságán a második, budapesti forduló első napját, míg utolsó csoportmérkőzése a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt szombatra csúszott.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A Budapest Rögbi Centerben tíz női válogatott verseng, eltérően az Eb első, zágrábi körétől, ahol csak nyolc együttes volt. A magyarok csoportjukban 47-0-ra legyőzték Moldovát, viszont a finnektől 20-0-ra, a norvégoktól pedig 14-0-ra kikaptak. A csoportkört a csehek ellen zárják, de a vihar miatt a tervezett programhoz képest egynapos csúszással. A csehek két győzelemmel és egy vereséggel tudták le a pénteki napot.

A vasárnapig tartó Eb-n szombaton kerül sor még a női torna helyosztóira is, valamint ekkor bonyolítják le a férfiak csoportküzdelmeit. A zárónapon a férfiak helyosztóival ér véget a kontinensbajnokság.

Megjött az UEFA kemény döntése: több zárt kapus meccsel büntették a magyarokat

Három héttel ezelőtt az Eb első körében az akkor nyolccsapatos női tornán a magyar együttes az ötödik helyen végzett, a 12 gárdát felvonultató férfimezőnyben a magyarok kilencedikek lettek.

Forrás: MTI