Clouds
21 Budapest
Dollár
368,04 Ft
Euró
394,67 Ft
Font
442,44 Ft
Bitcoin
22,978 $

Robbanás Jersey-ben: hetekig is eltarthat a holttestek keresése

Fotó: EPA/GOVERNMENT OF JERSEY
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A keresést irányító rendőrfőnök keserűen jelentette be, hogy a keresési és mentési műveletek akár hetekig is eltarthatnak majd.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, hatalmas robbanás történt a Csatorna-szigetekhez tartozó Jersey egyik háromemeletes lakóházában, a robbanás során eltűntek holttesteinek felkutatása azonban a legfrissebb jelentések szerint nem napokig, hanem hetekig fog eltartani.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: két-három évig is tarthatnak az utórengések

Robin Smith rendőrfőnök a Sky News jelentése szerint keserűen jelentette be, hogy a mentőszolgálatok befejezték a túlélők keresését, jelenleg pedig három halálos áldozatról van tudomásuk, ám közel egy tucatnyi embert még mindig keresnek.

Smithet arról is kérdezték, hogy az eltűntek élhetnek-e még, ám erre úgy válaszolt, hogy a keresési és mentési műveletek helyett a helyreállítási fázisba léptek át, “tehát elkerülhetetlenül és tragikusan szomorú a helyzet”.

A tűzoltók, a speciális mentőcsapatok és a keresőkutyák egész éjjel azon dolgoztak, hogy megtalálják a túlélőket a romok között, mostanra pedig az összes létező szolgálat, beleértve az egészségügyi és biztonsági szolgálatot is együtt dolgoznak azon a helyszínen, hogy kiderítsék, hogyan következhetett be a tragédia.

A hatóságok közlése szerint már minden, az áldozatban érintett családjával felvették a kapcsolatot, noha a nyilvános azonosítás még nem történt meg. A pusztítás mértéke jól látható azokon a felvételeken, melyeket a kormány tett közzé a Twitteren: mindenütt törmelékhalmok, összeroncsolódott autók, és egy szomszédos épület kirobbant ablaka látható.