Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

A Rick és Morty társalkotója családon belüli erőszak vádjával néz szembe

Justin Roiland ellen még 2020-ban emeltek vádat családon belüli erőszak miatt.

Fotó: Wikimedia Commons
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Rick és Morty sztárját és társalkotóját, Justin Roilandot családon belüli erőszakkal vádolják, mely még 2020-ban történt: a büntetőfeljelentést 2020 májusában be is nyújtotta az Orange megyei kerületi ügyész.

A GameSpot értesülései szerint Roiland január 12-én meg is jelent a bíróságon egy tárgyalás előtti meghallgatáson, ügyvédje pedig megerősítette, hogy készülőben van egy vádalku ajánlat számára. Úgy tudni, a bíróság április 27-én ismét meghallgatásra várja Roilandot. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

A 2020-as vádemelés után a férfi ártatlannak vallotta magát: a vádak között szerepel a családon belüli erőszak, a testi sértés, a fenyegetés, az erőszak és a csalással és/vagy megtévesztéssel elkövetett hamis fogva tartás bűntette is. Annyit tudni, hogy a tárgyalás időpontját még mindig nem tűzték ki.

Amikor 2020-ban letartóztatták, 50 ezer dolláros óvadék ellenében szabadlábra helyezték, majd októberben vádat emeltek ellene. Egy végzést is kiadtak ellene, melynek értelmében nem fenyegetheti, és nem figyelheti meg a védőhatározatban megnevezett személyt, akinek kiléte még mindig nem lett nyilvánosságra hozva.

A társalkotó ügye azért is kellemetlen, mert a Rick és Morty milliárd dolláros franchise-t hozott létre, hiszen miután az egyik legnépszerűbb felnőtt animációs komédiává nőtte ki magát, az alkotók játékokat, videójátékokat, akciófigurákat és ruhákat is a piacra dobott. Nem mellékesen pedig Roiland 2022 végén kiadta a High On Life-ot is, mely pillanatok alatt a Steam legkelendőbb játéka lett.