Meglepetésnév a Real Madrid listáján csatárposzton, 70 millió euróba kerülhet

Fotó: Twitter/Real Sociedad Fútbol
not image

Hujber Dávid

2021. június 24. - 09:22

Egy újabb fiatal tehetséget nézett ki magának a Real Madrid, aki ráadásul a La Ligában játszik, így még több információjuk lehet róla.

A Real Madridnál is igyekeznek megerősíteni, átalakítani, fiatalítani a keretet, de ezt úgy kell megtenniük, hogy valóban erős és hatékony játékosokat igazolnak. A spanyol AS szerint a madridiak Alexander Isakért is érdeklődnek, aki a svéd válogatottban és a Real Sociedadban játszik.

A több mint 1 méter 90 centiméter magas támadó idén szeptember végén lesz 22 esztendős, tehát még mindig nagyon fiatal. A Real Madridnak itt sem lesz könnyű dolga, mert hosszú azoknak a listája, akik szeretnék a soraiban tudni a tehetséges csatárt.

A hírek szerint a Premier League legnagyobb klubjai gyakorlatilag „egymásnak estek” érte az átigazolási piacon, és vannak, akik komolyan fontolgatják, hogy kifizetik érte a záradékot, ami lehetővé tenné az azonnali leigazolását.

Ha a skandináv játékos úgy dönt, hogy távozik, akkor a Real Madrid is készen áll arra, hogy harcba szálljon érte. Madridban már érdeklődtek aziránt, hogy megtudják, van-e esély arra, hogy ezen a nyáron leszerződtessék a Real Sociedad sztárját.

A Real elnökét tájékoztatták a részletekről, arról hogy a csatár újabb lépés előtt állhat a karrierjében, és mindene megvan ahhoz, hogy ezen a szinten játsszon. Sokkal olcsóbb és gazdaságosabb lenne Isak szerződtetése számukra, mint Mbappé és Haaland, ugyanis a svéd szerződésében egy 70 millió eurós kivásárlási záradék szerepel.

Kiderült, miért nem hosszabbított még Messi a Barcelonánál

A Real Sociedad elnöke kezdetektől azt hangsúlyozta, hogy bárki, aki le akarja szerződtetni a svédet, ki kell fizetnie érte a záradék összegét, mert kevesebbért nem hajlandóak megválni tőle. Sőt, abban bízik, hogy még legalább egy évig meg tudja tartani a sztárjátékost, mivel még az Eb előtt asztalra került egy szerződésmódosító csomag, ami 90 millióra növelné a kivásárlási záradékot.

A hírek szerint az Arsenal is beszélt a svéd képviselőivel, és közölték velük, ha Londonban szeretne játszani, akkor mindent megtesznek azért, hogy leigazolják, illetve fontolóra vették, hogy kifizetik a 70 millió eurót.

A spanyolok ragaszkodnak ahhoz, hogy eddig senki sem tett hivatalos ajánlatot a csatárért, és arról sincs tudomásuk, hogy lennének olyan csapatok, akik már ma kifizetnék a záradék összegét, a 70 millió eurót.