Kiderült, miért nem hosszabbított még Messi a Barcelonánál

Fotó: Twitter/Selección Argentina
not image

Hujber Dávid

2021. június 24. - 06:21

A legfrissebb információk szerint ennek már semmi köze nincs a fizetéshez, hanem egy sokkal fontosabb kérdést igyekeznek tisztázni.

Lionel Messi maradása immáron szinte biztosra vehető a Barcelonánál, de amíg nem írja alá az új kontraktusát, bármi megtörténhet. Mindenesetre nagy meglepetést okozna, ha elhagyná a Camp Nout ezen a nyáron.

Legutóbb is arról jelentettek, hogy a Barcelona még mindig nem tett hivatalos ajánlatot az argentin legendának, de ez nem amiatt van, mert nem akarják, hogy maradjon. Távolról sincs így, mivel mindennél jobban szeretnék, ha hosszabbítana, csak egyszerűen nem véglegesítették a kontraktusban szereplő pontokat.

Ennek kapcsán Fabrizio Romano egy újabb érdekes hírt osztott meg a Twitter oldalán, miszerint Messi meg fogja hosszabbítani a szerződését a katalánokkal, és az 2023 júniusáig marad érvényben. A hírek szerint mindkét fél biztos ebben, senkiben nincs kétség, hogy ez a tárgyalás más véget érhet.

A szerződés szerkezetében azonban még van néhány záradék, amiket rögzíteni kell. Ezek folyamatban vannak, bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen záradékokról is van szó, de minden bizonnyal köztük lehet annak a lehetősége is, hogy Messi adott esetben korábban távozzon, ha például az eredmények nem úgy alakulnak, mint azt várná.

A fentebb említett ok miatt nem történt meg egyelőre a hivatalos bejelentés, de ez csak idő kérdése. Az aranylabdás jelenleg az Copa Américán tartózkodik, ahol már többször felhívta magára a figyelmet, hol egy hatalmas szabadrúgásgóllal, hol pedig egy álomszerű gólpasszal, ami három pontot ért.