A Real Madrid bejelentette Aurélien Tchouaméni érkezését

Fotó: Unsplash/ Simon Reza

Bense Róbert

2022. június 11. - 21:33

Ezúttal a PSG húzta a rövidebbet az átigazolási piacon.

Az elmúlt hetek nagy kérdései közé tartozott a Monaco fiatal tehetségének, a mindössze 22 éves Tchouaméni karrierjének alakulása, ugyanis több neves klub is versenyre kelt érte, köztük a PSG és a Real Madrid is.

Habár nemrég még 60 millió euró körüli várható átigazolási összegről volt szó, a két óriásklub között alaposan elfajult a licit, a PSG pedig úgy gondolta, hogy Mbappé után Tchouaménit is lecsapja a Real kezeiről, azonban ez a tervük nem sikerült.

A Real Madrid ugyanis az Mbappé-transzfer meghiúsulását követően elegendő pénzzel rendelkezett, hogy felvegye a kesztyűt az időközben már 80-100 millió euró közötti összeget ajánló párizsiakkal – számolt be róla a Marca.

A hírek szerint a védekező-középpályás öt évre írt alá a Blancókhoz, mintegy 130 ezer eurós heti fizetésért cserébe, a bónuszok pedig további 20 millió euró körül lehetnek, amennyiben kitölti a szerződését.

A Monaco sem járt rosszul, hiszen 80 millió eurót kaptak a Real Madridtól, a spanyolok pedig ezzel nagyjából 100 milliót költöttek új szerzeményükre, amivel Bale, Ronaldo, és Hazard után Tchouaméni a negyedik legdrágább igazolásuk.

Tchouaméni stílusát és tudását leginkább Pogbáéhoz hasonlítják, nem is véletlen, hogy mindkét játékos szerepelt a Real Madrid kívánságlistáján. Mindenesetre a PSG most akár Pogbával is vigasztalódhat, hacsak a Juve nevető harmadikként közbe nem szól.