Kiderült, mikor érkeznek az új Snapdragon chipek

Qualcomm
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 00:41

A Qualcomm bejelentette, hogy a november 30-án esedékes Snapdragon Tech Summit keretében mutatják be az újgenerációs lapkakészletet, amelynek elnevezésén is változtatni fognak.

A Qualcomm hivatalos közleményben megerősítette a korábbi pletykákat, melyek arról szóltak, hogy a cég teljes névátalakítást fog elvégezni a termékeken. Az eddig százas értékekkel felruházott lapkákat ezentúl széria alapján keresztelik el, ami azt jelenti, hogy a következő generációs chip már a Snapdragon 8 Gen1 nevet kapja.

Az új chip első körben minden bizonnyal a Xiaomi készülékében debütálhat november 30-án, míg a Snapdragon 8 Gen2 megjelenését valamikor 2022 második félévére prognosztizálják a Qualcomm szakemberei.

Az amerikai multinacionális cég nem csupán a lapkakészletek fejlesztését célozta meg, hanem az 5G hálózat kiépítésében és modernizálásában is oroszlánrészt vállalnának egy olyan platform létrehozásával, amivel komoly konkurenciát jelenthetnének a jelenleg piacon lévő szolgáltatóknak.

Új korszakba léptünk a Snapdragon márkával, amely mindig is a prémium teljesítményt fogja jelenteni. A márkára továbbra is építünk, ahogyan a technológiánkat is, a fogyasztók elvárásait felülmúlva, és olyan prémium élményeket teremtve, amilyeneket megérdemelnek” – olvasható a Qualcomm közleményében.