Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Putyin nem akar kamerákat és nyilvánosságot, amikor beadják neki az oltást

Nem lesz nyilvános az orosz elnök beoltása, mivel Vlagyimir Putyinnak nem tetszik a kamerák előtti oltakozás.

Fotó: Salgótarján, 2021. március 23. Az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás második adagját készítik elő az oltáshoz a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban 2021. március 23-án. MTI/Komka Péter
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin elnöknek nem tetszik a kamera előtti oltakozás, ezért nem lesz nyilvános, amikor megkapja a Covid-19 elleni vakcinát, amelynek megtörténtét adott szóra kell majd elhinni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.

A szóvivő megerősítette, hogy az elnöki hivatal nem szándékozik nyilvánosságra hozni, hogy Putyin melyik orosz védőoltást kapja meg. Az elnök hétfőn közölte, hogy kedden beoltatja magát. „Mindhárom vakcina abszolút megbírható” – hangoztatta. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Oroszországban eddig a Szputnyik V, az EpiVacCorona és a CoviVac vakcinát jegyezték be. A lakosság átoltását alapvetően a legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló Szputnyik V-vel végzik, de használják az EpiVacCoronát is. A felső vezetés tagjainak beoltásához mindkét szert alkalmazták.

„Önöknek az adott szónak kell majd hinniük. Úgy lesz, ahogy az orvos szükségesnek véli. Ez (a beoltás) nem egy bonyolult eljárás, és a munkarend figyelembe vételével úgy fogják elvégezni, hogy az elnök munkaidejét a legkevésbé befolyásolják” -nyilatkozott a szóvivő.

21 állam indít pert Biden ellen

Peszkov úgy vélekedett, hogy Putyin így is sokat tesz „a vakcinák propagálásáért”, ezért nem kamerák előtt fogja megkapni az injekciót. Oroszországban a kedden közzétett hivatalos adatok szerint az igazolt új fertőzöttek száma az elmúlt napon 8457-tel – ez a legalacsonyabb érték szeptember 29. óta – 4 474 610-re emelkedett.

A napi növekmény 0,19 százalék, az új esetek 11,2 százaléka tünetmentes. Az aktív fertőzöttek száma 290 747-re csökkent, a halálos áldozatoké 427-tel 95 818-ra, a felépülteké pedig 10 860-nal 4 088 045-re emelkedett. Oroszországban a járvány kezdete óta több mint 117,9 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 183 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Új koronavírusos fertőzés gyanújával 482 496 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.