Dollár
392,10 Ft
Euró
405,71 Ft
Font
469,76 Ft
Bitcoin
16,903 $

Putyin Erdogannal is közölte: kész folytatni a tárgyalásokat Ukrajnával

MTI/EPA/ALEXANDR DEMYANCHUK/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Bense Róbert

2022. szeptember 27. - 16:38

Azt is megemlítette a török elnöknek, hogy az ukrán fél volt az, aki megszakította a tárgyalásokat – közölte a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov a két államfő találkozását követően.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Recep Tayyip Erdogan török államfővel lezajlott találkozóján elmondta, hogy Oroszország továbbra is kész a tárgyalásokra Ukrajnával, de ahogy változik a helyzet, úgy változnak a feltételeik is.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Mevlut Cavusoglu török külügyminiszter a találkozó előtt közölte, hogy az Erdogannal Szamarkandban folytatott egyeztetésen Putyin kifejtette, hogy a párbeszéd folytatása Ukrajnával továbbra is lehetséges – írta meg az orosz TASZSZ hírügynökség.

“Általánosságban az elvek ugyanazok maradtak, ahogy a különleges katonai művelet minden célja is. A beszélgetésen is elhangzott, hogy az ukrán fél teljesen megszakította a tárgyalásokat. Ezért a különleges katonai művelet folytatódik” – mondta Dmitrij Peszkov.

A béketárgyalások még április elején szakadtak meg, amikor fény derült a bucsai mészárlásra, melynek során legalább 300 civilt öltek meg a megszállók. Ukrajna népírtásnak nevezte az eseményt, Oroszország pedig azóta sem ismert el annak elkövetését.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.