Dollár
393,11 Ft
Euró
411,17 Ft
Font
476,93 Ft
Bitcoin
17,094 $

A Pókember hazai nézettsége az egekben, sorra dönti a rekordokat

TÉMÁK:
#Film
Fotó: MTI/EPA/Narendra Sresztha
Style

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Pókember: Nincs hazaút december 16-án került Magyarországon a mozikba, már az első hétvégén sikert aratott, és azóta is sorra dönti meg a nézettségi rekordokat.

A statisztikai adatok alapján a gyártó stúdiója a külföldi és hazai mozikban is a legeredményesebb bemutatót könyvelhette el magának, hiszen Magyarországon vasárnap éjfélig 189 904 néző váltott jegyet a filmre, ez pedig azt jelenti, hogy az új Pókember film minden idők 5. legsikeresebb premierjévé vált. 

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Hazánkban a Pókember kapta meg 2021 legsikeresebb mozibemutatójáért járó díjat, majd néhány napon belül a tavalyi év legnézettebb és legnagyobb bevételt elérő alkotása lett, ráadásul az összes korábbi Pókember-filmnél is többen látták azóta – számolt be az Infostart.

Az InterCom Zrt. sajtóközleményéből pedig azt is megtudhatjuk, hogy az elmúlt hétvégén egy újabb, hihetetlen rekordot döntött, amikor január 8-án elérte az 500 ezredik magyar nézőt, emellett a jelenlegi állások szerint minden idők 8. legsikeresebb filmjének számít. 

Valószínűnek tűnik, hogy a közeljövőben beelőzi a Titanicot és a Jurrasic World-öt is, ezáltal egyre feljebb jut majd a toplisták élén. Később akár Oscar díjra is jelölhetik, az év legsikeresebb filmjeként a legfontosabb kategóriák jelöltjei között a helye, valamint a legjobb filmnek járó díjra is esélyes lehet.

Az árbevétele is túllendült minden várakozáson, az összbevétele meghaladta az 1,5 milliárd dollárt, ezzel maga mögé utasítva a rekorderek listáján a Star Wars: Az utolsó Jedit és a Bosszúállókat is. Peter Parker legújabb történetében párhuzamos univerzumokból érkező főgonoszokkal számol le, melyben olyan népszerű sztárok filmesítik meg a karaktereket, mint Tom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Willem Dafoe és más hírességek. 

Jelenleg a Bosszúállók: Végjáték utáni 2. legtöbb bevételt hozó Marvel-filmmé nőtte ki magát, emellett valószínűleg még hosszú ideig elérhető lesz a mozik műsorában, így ez az eredmény is változhat, és további rekordokat dönthet meg.