Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Petíció indult a madár védelmében, beszüntették a kivisimogatást a Miami Állatkertben

Fotó: Kivifióka testsúlyát mérik a hollandiai Alphen aan de Rijn madárrezervátumában 2018. október 11-én. (MTI/EPA/Robin Van Lonkhuijsen)
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban olyan videók jelentek meg az interneten, amelyen az állatkert látogatói fényes nappal simogatják és fényképezik a madarat, holott egy éjszakai állatról van szó.

A Miami Állatkert nemrégiben közölte, hogy beszünteti a kivisimogatást, miután az jelentős felháborodást váltott ki Új-Zélandon, s még petíciót is indítottak a szigetországban őshonos, nemzeti ikonnak számító madár védelmében.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

Állításuk szerint Paora (a kivitojás, amelyből a példány kikelt, még 2019-ben került az állatkertbe) remekül érzi magát náluk, de a felmerült aggodalmak miatt ezen döntés meghozatala mellett szavaztak.

Új-Zéland lakosai és más állatbarátok azt követően hördültek fel, hogy olyan videók jelentek meg az interneten, amelyen az állatkert látogatói (20 dollár fejében) simogatják és fényképezik a madarat, ráadásul fényes nappal, a hét négy napján, holott egy éjszakai állatról van szó.

A kivi megmentésére irányuló petíciót kedden indították online, még azelőtt, hogy az állatkert lefújta volna a kivisimogatást, a felhívásban pedig az állt, hogy a „a kivik a mi különleges kincseink, nem Amerika játékszerei”.

A pestihirlap.hu szerint az állatkert bejelentése után az új-zélandi Természetvédelmi Hivatal a Twitteren tett közzé egy rövid üzenetet, amelyben köszönetet mondtak mindenkinek, aki kifejezte a madárral való bánásmód miatti aggodalmát.