Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Nők lehetettek a célpontjai a sydney-i késes támadónak

A szombati támadásban a hat halálos áldozat közül öt, míg a 12 sebesült közül a legtöbb nő volt.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/AAP/Flavio Brancaleone
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Sydney Bondi nevű tengerparti külvárosában egy forgalmas bevásárlóközpontban történt tömeges késelés gyanúsítottjának nők lehettek a célpontjai. Erről az ausztrál rendőrség számolt be hétfőn, megjegyezve, hogy a támadásnak hat halálos áldozata és 12 sérültje van.

A közleményben azt is megosztották, hogy befejezték a tárgyi bizonyítékok felvételét a Westfield Bondi Junction bevásárlóközpontban. Karen Webb, Új-Dél-Wales állam rendőrfőnöke az Australian Broadcasting Corp. televíziónak nyiltkozva egyértelművé tette, nyilvánvaló, hogy kiket célzott a támadó: Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Számomra is nyilvánvaló és a nyomozók számára is nyilvánvaló, hogy úgy tűnik, ez egy olyan terület, ahol az elkövető a nőkre összpontosított, és elkerülte a férfiakat. A videók magukért beszélnek, nem igaz? Ez mindenképpen egy nyomozási irányvonal számunkra.”

Webb hangsúlyozta, hogy a rendőrség nem tudhatja pontosan, mi járt a támadó fejében, éppen „ezért fontos most, hogy a nyomozók sok időt töltenek azok kihallgatásával, akik ismerik őt”. A szemtanúk leírása szerint a támadó a 40 éves Joel Cauchi, aki rövidnadrágot és ausztrál nemzeti rögbi ligás mezt viselve, késsel a kezében rohant végig a bevásárlóközponton.

A CNA szerint a férfit Amy Scott felügyelő ölte meg, aki egyedül szállt szembe vele, miközben a férfi folytatta halálos ámokfutását. A rendőrség szerint Cauchinak korábban mentális problémái voltak, de nem volt jele annak, hogy ideológia lett volna az indítéka. A jobb karján lévő jellegzetes szürke, vörös és sárga sárkánytetoválás segítette az azonosítását.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.