Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Ufókutató hivatalt hozott létre a Pentagon, nem minden hívő örül ennek

Fotó: Albert Anthony / Unsplash

Czinder Tímea

2022. január 12. - 22:01

Az ufológusok úgy vélik, a katonaság nem fogja felfedni az igazságot.

A Pentagonban új hivatal jött létre az azonosítatlan repülő objektumok észlelésének kivizsgálására, az UFO-hívők egy része azonban szkeptikusan tekint a lépésre. Néhány ufológust felzaklatott, hogy a program a Védelmi Minisztérium hatáskörébe került, mert nem bíznak abban, hogy a katonaság szándékában áll felfedni a valóságot.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

Ron James, a Mutual UFO Network szóvivője szerint az UFO témának bizonyíthatóan titkos története van, és minden olyan fejlemény, amelyből hiányzik a nyitottság, valószínűleg még nagyobb ellenőrzés alatt áll.

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt az azonosítatlan objektumokat övező érdeklődés, miután nyilvánosságra került néhány amerikai katonai pilóta által készített videó, amelyeken látszólag lehetetlen sebességgel mozgó, bonyolult légi manővereket végrehajtó objektumok láthatók.

Az, hogy ez a technológia valóban megmagyarázhatatlan-e, erős vita tárgyát képezi. Az amerikai döntéshozók inkább a Földre irányuló fenyegetések miatt aggódnak, és attól tartanak, a külföldi kormányok az amerikai hadsereg orra előtt tesznek repüléstechnikai fölényre.

Mick West UFO-leleplező úgy véli, a hívők elegendő nyilvánosságot és politikai támogatást biztosítottak a Pentagonnak a vizsgálat elkezdéséhez, de nem feltétlen hiszik azt, hogy E.T. próbál kapcsolatot teremteni. A jogszabály szövege szerint a földönkívüli hipotézis híveinek aggodalma megalapozott – számolt be a LiveScience.

A most alakult csoport feladata az lesz, hogy összehangolja a minisztérium és az USA kormányának munkáját a különleges felhasználású légtérben megfigyelt objektumok felderítésével és azonosításával kapcsolatban, valamint felmérje és mérsékelje a repülés- és nemzetbiztonságot fenyegető veszélyeket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.