Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,462 $

Hivatalos közlemény jelent meg a rákkal harcoló Pelé állapotáról

TÉMÁK:
#Pelé #Rák
Fotó: A brazil Pelé, háromszoros világbajnok labdarúgó a Tesco budaörsi áruházában, ahol hivatalosan is elindította a nevével fémjelzett sportszervásárlási akciót 2014. március 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Dél-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő
TÉMÁK

A kórház hivatalos tájékoztatása szerint a brazil legenda állapota az elmúlt 24 órában nem romlott, és jól reagál a légúti fertőzés kezelésére.

Az Albert Einstein kórház hivatalos tájékoztatása szerint Pelé jól reagál a légúti fertőzéssel kapcsolatos kezelésére, és az elmúlt 24 órában nem romlott az állapota. Pelé vastagbeléből még 2021 szeptemberében távolítottak el egy daganatot, de sikerült talpra állnia.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A közleményben foglaltak szerint Pelé jelenleg kezelés alatt áll, és továbbra is stabil az egészségi állapota – írja az ESPN. A 82 éves legenda kedd óta van kórházban, akit rákkal kezelnek, miközben a világ minden tájáról aggódnak érte.

Emiatt sem tud ott lenni a helyszínen Katarban, ahol Brazília az egyik legnagyobb esélyes a világbajnoki tornán. Természetesen a játékosok, az egész válogatott aggódik, mély tisztelettel vannak a futballtörténelem valaha volt egyik legnagyobbja előtt.

A Pelét ápoló kórház pénteken arról jelentett, hogy az egykori játékos antibiotikumokat kap egy fertőzés kezelésének céljából, illetve kemoterápián vesz részt a rák elleni harc részeként. Több pletyka is megjelent ennek kapcsán a sajtóban, de a család és a kórház sem közölte, hogy a rák más szervekre is átterjedt volna.

A Folha de S.Paulo lap írta azt, hogy nem használ a kemoterápiás kezelés, és az orvosok úgy döntöttek, hogy palliatív kezelésre állnak át. A fentebb említett hivatalos információkon kívül egyelőre semmi többet nem tudni Peléről.

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben is világbajnok lett Brazíliával. A pályafutása során összesen 77 gólt lőtt a válogatottban a 99 pályára lépésének ideje alatt, ami továbbra is hatalmas eredmény, és az is marad.