Képek: lezárult az „igazán kivételes“ pekingi téli olimpia

Fotó: Tûzijáték a 2022-es pekingi téli olimpia záróünnepségén a pekingi Nemzeti Stadionban 2022. február 20-án. (MTI/AP/Jeff Roberson)
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

16 nap után vasárnap hivatalosan is véget értek a 2022-es pekingi téli játékok. 

Thomas Bach a pekingi olimpia záróünnepségén „igazán kivételesnek“ nevezte a téli játékokat, mielőtt lezárta volna az olimpiát a pekingi Nemzeti Stadionban rendezett ünnepségen. 

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

„Az olimpiai szellem csak azért ragyoghatott ilyen fényesen, mert a kínai nép ilyen kiválóan és biztonságosan teremtette meg a helyszínt. Az olimpiai falvak kiemelkedők voltak, a helyszínek csodálatosak, a szervezés rendkívüli“ – mondta Bach.

„Most, hogy több mint 300 millió ember foglalkozik téli sportokkal, a kínai sportolók nagyszerű sikereivel, ezeknek a téli olimpiai játékoknak a pozitív öröksége biztosított. A 2022-es pekingi téli olimpiai játékokkal igazán kivételes téli olimpiai játékokkal üdvözöljük Kínát, mint téli sportországot“ méltatta a NOB vezetője Kínát. 

„A 2022-es pekingi téli olimpiai játékok új korszakot nyitnak a téli sportok számára. Ez egy újabb rendkívüli példája annak, hogy az emberiség összefog a közös jövőért. Az olimpiai szellem örökké élni fog“ – tette hozzá Cai Qi, a Peking 2022 szervezőbizottság elnöke.

Peking a 2022-es téli játékok rendezésével az első olyan város lett, amely már téli és nyári olimpiának is adott otthont. 

Fotó: EPA/SALVATORE DI NOLFI
Fotó: MTI/AP/Jae C. Hong
Fotó: MTI/EPA/Vu Hong